31.12 Silvestrovské polítání Přibor

 

Každoročně se v 10h scházíme na letišti v Příboře abychom si s kolegy popřáli Všechno nejlepší do nového roku a případně si zalítali. Letošní účast byla opravdu velká (tipuji kolem 50 lidí). Na letošním silvestrovském setkání se hlavně řešily pravidla letového provozu, která budou platit od nového roku kvůli nárustu letového provozu modelů + ULL. Měli jsme také možnost nahlédnout na letadla do hangárů a podívat se na dospěle "modely". Chtěl bych všem popřát Úspěšný start do nového roku 2016 a kolik startů, tolik přistání.

  Láďa

31.12. Šťastný vstup do Nového roku

 

Mirek : Všem modelářům přeji do nového roku vše nejlepší hodně štěstí zdraví  a modelářských úspěchů. Na silvestra si polítáme od 10:00 . Od roku 2016 bych chtěl předat tvorbu webu už někomu mladšímu . Za těch 8 let jsem nějak již vyčerpal náměty a myslím že by bylo vhodné provést nějakou změnu . Tak snad budeme všichni spokojeni a budeme se rádi vracet na tyto stránky .

 

13.12. Krkonošská halovka

 

Mirek :Po delší době se dostávám k psaní příspěvků. Jelikož těch halových tréninků nebylo mnoho , ale i tak jsme do konce roku prolétali necelé 3000,-. I přes to málo co jsme měli natrénováno jsme se ve třech vydali do Nové Paky. Soutěž byla dost hodně obsazena a vypadalo to že budeme lítat až do půl sedmé . Nakonec jsme to stihli o dvě hodiny dříve . Naše umístění odpovídalo nalítaným hodinám nicméně se projevilo i to že téměř 2/3 soutěžících již létali s protiběžkami. Takže nejlépe se umístil David na 4. místě v RCEA , Pavel na 11. a Mirek na 13. místě v F3P -AA

 

23-25.10 Zavírání letiště Juřinka

 

Lukáš: jako již každoročně, tak í letos se konalo zavírání letiště na Juřince. V rámci zavírání se pro účastníky uvařily kolena a kluci z VALK připravili zázemí a posezení. Celou akci doprovázelo slunečné počasí a dalo se lítat celý den a bylo na co koukat, k vidění byl např. turbínový MIG-15 . Klubová účast na akci byla taky slušná cca 8 lidí. Nezbývá nám nic, než se těšít na novou sezónu a nachystat nové stroje nebo oprášít něco staršího...

  Market

17.10. Mistrovství republiky H,A3,P30 v Drahotuších

 

Mirek : Jelikož jsem v předchozím příspěvku vyzval abychom si zkusili zasoutěžit , tak jsme se vydali s Davidem podívat jak to na takové soutěži v současné době vypadá . Skutečnost je taková, že většinou tyto kategorie lítají již starší modeláři a mladých moc nepřibývá . Jenom snad Karviná tam byla zastoupena kroužkem s omladinou . Techniky se za těch 30 let co jsem tuto kategorii neviděl moc nezměnily . David se snažil nafotit několik příprav na start a taky startů. Možná si můžete vzít inspiraci . Na 8 a 9 obrázku je klasický hod házedla ,na 12 a 13 je kruhový hod.Výšky dosahované při obou typech výhozů bylo přibližně srovnatelné. Většina soutěžících používala klasický doutnák, zbytek používal mechanické časovače.

  Wisky

10.10. Den bez aut a drakiáda Příbor

 

Mirek : Město Příbor nás oslovilo zda bychom nezpestřili jejich drakiádu na letišti v Příboře. Počasí moc přívětivé nebylo , ale dětí se sešlo kolem 40 i s rodiči. Jelikož naše vystoupení nebylo jedinou atrakcí pro děti tak hodinová ukázka stačila a děti se odjely zahřát na voze na nedaleký statek . S vystoupením nám vypomohl i Zdenek Raška se svojí L410, a za náš klub David , Rosťa , Lukáš ,Radek , Libor a Markéta . Akce se myslím podařila a byla i prezentována v Kopřivnických novinách.

  Wisky

Některý hezký zimní den - házedla

 

Mirek : Pořád slýchávám to je moc drahé to si nemůžu koupit , nebo nebudu lítat protože bodovači to stejně neocení  a tak mám návrh . Avizoval jsem ho již několikrát v klubu . Zkusme si udělat zimní soutěž házedel, tak jak jsme je lítali kdysi před 20 roky. Ony se stále lítají, jenom to již není moc vidět. Dávám to zde, protože je dost času ,začíná podzim abychom se všichni, kdo to bude chtít zkusit, mohli na to připravit . Pravidla - model max rozpětí 600 mm, lítá se 10 startů , maximum je 60 sekund, každé vypuštění modelu z ruky je start ( třeba i 3 sek.) , hod jakýmkoliv způsobem rukou bez pomoci gum či vystřelování . Součet 10 časů udává pořadí. Finanční nároky na stavbu takového modelu činí cca 120 Kč. A podle čeho stavět ?? třeba kreyson nebo zde určitě něco bude mít pan Raška jinak stačí zabrouzdat po netu nebo ve starých modelářích . Chci jenom říct - není to o síle, ale o tom jak házedlo vyladím v přechodu stoupání do kluzu a taky jakou bude mít klouzavost a váhu . Takže rukavici jsem hodil . Pojďme do toho. Termín bych viděl tak někdy po novém roce, až bude zmrzlá zem, ať neběháme po bahně . Pokud to čtou i modeláři jiných klubů a budou mít zájem to zkusit s námi dejte mi vědět na admin@lmknj.cz budu vás informovat o termínu.

 

19.-20.9.  Dny NATO 2015

 

Mirek : Letošní dny nato se moc nevymykaly předcházejícím rokům.  Jenom úvodní krásnou fotku poslat David Bilíček . Já jsem nafotil pár fotek . Zaujal mne jediný známý účastník s blonďatými vlasy (F.B.) a trochu se pokusím přiblížit VIP zónu do které jsem se letos podíval . Tam mne zaujal simulátor vrtulníku BELL (alias Cobra) mohl jsem si sednout a chvilku i pilotovat . Zážitek podobný simulátoru MI 171 kterém jsem byl v roce 2012. Kvůli tomuto simulátoru to určitě stále za to dostat se tam. Jinak pivo a jídlo za jiné ceny a bez front , a to samé s WC. Jinak upřímně řečeno vydržel jsem tam 20 minut z  toho 15 u simulátoru . Holanďani  měli diskotéku snad pro celý  areál a co se mi líbilo měli stále dobrou náladu a pořád si křepčili do rytmu jako by tam byli na diskotéce . To se už nedalo říct třeba o němcích nebo našich .Cestu tam i zpět jsem absolvoval na kole během 20 minut jedna trasa.

  Mirek

4.-5.9.  Dny města - Nový Jičín

 

Mirek : Byli jsme požádáni MKS z Nového Jičína abychom zalítali s letadly 2.sv. války na páteční ukázce bojové techniky a ukázce bitvy. Myslím že jsme se úkolu zhostili dobře. Není jednoduché lítat jednak před tolika diváky a navíc jak Vám za zadkem projíždí T29. Jenom pro informaci ve vzduchu byli Rosťa R, Rosťa Š, Lukáš, Petr H., David M, David B, Radek K., Láďa J., Mirek a hosté Jura Š, Jarda K, Petr Z, Luboš R.. Jelikož jsme měli lítat v kuse půl hodiny tak jsme se průběžně střídali aby nám vůbec vydržely baterky. Druhý den jsme uspořádali výstavku modelů kterou nám pomohli velkou měrou Dalibor Střalka ( Zero, Mustang) , pan Jahn ( Messerschmit) a Rosťa Čip ( Havilend ,  Fokewolf) a něco málo Mirek(F22, SU37, Mustang), Pavel V(corsair), Láďa J. a David M. ( Prášek). Posledně jmenovaný měl velký úspěch hlavně u dětí.

  Marek

28.-30.8.  Mordor fest - Příbor

  

Mirek : Jako již obvykle koncem prázdnin polítání a posezení na Příborském letišti. Někteří to pojali komorně jen jako polétání a posezení s přáteli, jiní si z tohoto setkání udělali prodlouženou dovolenou. Důležité je že všem zúčastněným se líbilo a každý si našel svoje místo kde si odpočinul. Ze začátku foukal dost silný vítr ale po ránu i k večeru se dalo v klidu zalétat.

  Láda J.

21.-23.8.  EXFC Znojmo

  

Lukáš :Na letošní EXFC 2015, které se konalo na letišti MODELCITY Znojmo jsme letos vyrazili již ve středu ve složení Lukáš, Malý Rosťa, Pavla, BG a Helča. Ve čtvrtek nás ještě doplnil Libor s Market. Jeli jsme dříve z toho důvodu, že jsme si chtěli udělat takovou malou dovolenou. K vidění během tréninků bylo vidět pár pomuchlaných letadel. Letos na EXFC dorazil i soutěžící z Irska a šílený francouzský pilot Bossion Dunkan, který zde předváděl neskutečnou SHOW jak s letadlem, tak s vrtulníkem (mistr světa). Samotná akce probíhala klasicky jako již každým rokem a bylo na co koukat. Největší náš obdiv sklidili naši borci, japonští kolegové a mladý nadějný Jožko Lukáč (SVK, 10let), který ukázal co v něm opravdu je. Chvilkama nás mrazilo v zádech a stálo to opravdu za to. Nedělní finálový den přijel zpestřit Gernot s jeho Fokkerem dr. I s 800ccm 4taktním motorem… Měli jsme také možnost s rukama od RC-Factory blbnout s jejich modely v místním bazénu. Celou akci završila tombola, kde jsme vybrali 2 ze 3 vysílačů JR… Celá akce se opět povedla, a příště snad s klubovou účastí mezi piloty?

  ??

1.8.  Obří modely Bahna

  

Lukáš : Ve dnech 1.8 – 2. 8. 2015 se uskutečnila již tradiční akce na letišti ve Frýdku Místku. Za náš klub jsme lítali ve složení: Lukáš, malý Rosťa, Jirka a Pavel. V. Celé akce se zúčastnilo celkem asi 100 pilotů. Během celé akce zde panovala přátelská atmosféra a horké počasí. Každý z naší party létal, když se dalo, Pavel klasicky vystupoval se skupinou VÚVL a Trio Chachario, a Já s malým Rosťou se přidali k partě lítající s EPP stíhačkami. Během sobotního večera Jiříka a Lukáše napadlo létat skupinově na hudbu. Tak jsme za pomoci Pavla a malého Rosti dali dohromady sestavu + hudbu a v neděli lítali. Celá akce se jako obvykle vyvedla na jedničku a nezbývá nic jiného než pořadatelům poděkovat. Věřím, že se ve větším počtu hlavně klubových pilotů sejdeme za rok opět ve Frýdku.

  Jura - BG

1.8.  RC M2 Příbor

  

Mirek: V pořadí již 4. soutěž letošních RC M2 byla poznamenána dovolenkovým časem a taky souběhem s obry na Bahnech. Celkově se sešlo 6 pilotů kteří si vzájemně vypomohli i bodováním .Za náš klub lítal Libor Weissbrod a já. Jelikož v každé kategorii jsme byli jen 3 tak byť jsme oba lítali rozdílné kategorie byli jsme oba na bedně. Co si však zaslouží pochvalu tak Mireček a David Bilíček kteří jako jediní přišli pomoci a pomohli ať už s občerstvením nebo počítáním výsledků. Takže ještě jednou jím tímto děkuji.

  Mireček

25.7.  IMAC Juřinka

  

Lukáš:  Dne 25. 7. 2015 se na letišti v Poličné u Valašského Meziříčí uskutečnila soutěž obřích akrobatů IMAC 2015. Sešlo se zde 15pilotů. Za náš klub jsem zde lítal jen já, Pavel měl pracovní povinnosti a Libor W. s Market se chopili rolí Bodovač a Mechanik. Předpověď počasí se několikrát změnila. Během celého dne hrozilo zrušení celé soutěže kvůli větru, který přesahoval hranice regulérnosti (17m/s). Z větší části to byl spíš boj s větrem než soutěžení, ale zvládli jsme to. Po soutěží jsme konstatovali že každý je v podstatě vítěz. Pořadatelům děkujeme za pohodovou soutěž.

  odkaz

11.7.  Poličná ( Juřinka ) Aviatický den

  

Mirek: Nedokážu popsat celý den neboť jsem přejížděl z Karviné na poslední chvilku do Poličné , ale upřímně stálo to za to . Na plochu jsem se dostal právě v okamžiku kdy Milan Libiš ohlašoval právě přilétajícího Martina Šonku . Myslím že na všechny zapůsobilo jeho vystoupení navíc umocněné údolím na jedné straně letiště, ze kterého se vynořoval . Jedním slovem - nádherné  . Snad fotky vystihnou jak to vypadalo.

  Marek

11.7. RC M2 Karviná

  

Mirek:Vyrazili jsme nakonec ve dvou . Karel a já. Celkem se nás na soutěži sešlo 9 pilotů . 5 se jich přihlásilo do kategorie Advance a zbývající 4 lítali v kategorii Basic . Takže Karel - advance , Mirek - basic ( původně jsem chtěl advance, ale byli jen 3 v basic tak jsem tam byl přidělen ). Počasí bylo pěkné , ale jako vždy na těchto soutěží to ani není tak o výkonech , ale o bodovačích . Takže Karel skončil na 5 místě a já na 2. místě . Pro nás to znamená nachystat soutěž RC M2 na 1.8.

Mirek 

4.7. - 5.7. RCAS Czech Heaven

  

Pavel: O víkendu 4-5.7 proběhlo mistrovství ČR F3M UNLIMITED a vložené soutěžě F3M INTERMEDIATE a RCAS.
Zúčastnil jsem se jen bohužel já, Lukáš opět nemohl, protože býl se zbytkem klubu v Kelči. Já měl také dovču, ale ze Znojma jsem to měl kousek...Soutěž byla dvoudenní a probíhala za tropického počasí. Účast pilotů byla opět velice hojná., jen diváků bylo nějak málo...No a jak to  vše dopadlo poznáte podle fotek. Jen naznačím, že již neříkám mému SU bramborová mrkev...

  odkaz

2.7. - 6.7. Kelč

  

Mirek : Jak hodnotit letošní Kelč ?? Co se týká počasí bylo perfektní . Až příliš horko . Těm co jsi chtěli udělat pěknou modelářskou dovolenou se to určitě povedlo . Jenom škoda že přes poledne se nedalo na letové ploše skoro vydržet. Nemá smysl hodnotit co , kde a s čím lítal , ale za zmínku určitě stojí večerní pylony , které chytly organizátory . Určitě zajímavá byla i diskotéka , kterou uspořádal Martin a další den cimbálovka . Poděkování patří všem co se organizačně podíleli ať už dovozem materiálu , nebo přípravou guláše , nebo jenom přípravou dřeva na večerní oheň. Myslím že jsme si to všichni jaksepatří užili.

Láďa 

20.6.  Miskovice RCAS

  

Pavel : Měli jsme jet s Lukášem na další soutěž RCAS do Miskovic u Kutné Hory. Ale nakonec jsem jel sám, protože Lukáš měl pracovní povinnosti. Počasí na víkend předpovídali deštivé, tak jsem také chvíli uvažoval ano či ne. Nakonec zvítězilo ano a já se vydal směr Miskovice. Příjezd v 7,00 hod na místo nasvědčoval spíše tomu, že budem pouštět lodičky...Ale nebyl jsem jediný na místě, cca kolem 8,30 už jsme tam byli všichni soutěžící, ale žádný bodovač, tedy mimo toho, který to měl nejdál...Petr Bukovanský. Cca kolem 9 hodiny ředitel soutěže  rozhodl, že soutěž bude. Dle radaru mělo přijít hezké počasí. Tak jsme začali létat..... Počasí si s námi hrálo, ani si nevzpomínám, že bych tolikrát během dne zakrýval model. Celá soutěž se díky tomuto nevlídnému počasí protáhla a skončili jsme s vyhodnocením kolem 19,00 hod. Mé umístění je irelevantní ,jen  po čtvrtém místu z RCAS Hodonín  a nynějším umístění již můj model nemá přezdívku MRKEV, ale BRAMBOROVÁ MRKEV..

  Pavel

18.6.  Letiště Příbor

  

Mirek : Je vidět že technika pokročila zase kousek dopředu. Tak jak jsme kdysi nakupovali kamery z Číny tak se již objevují daleko kvalitnější. Krásné záběry letiště v Příboře poslal David Bilíček. Jedná se o kameru opět z Číny kopie SJ4000 a model Crack Yak 1m od RC Factory. Snímky nejsou v plné kvalitě pro zobrazení na našem webu . Pokud byste měli zájem o plné rozlišení poproste Davida.

  David .

14.6.  AirShow Studénka

  

Mirek : Pěkné počasí , letní stadion připraven , modeláři Lmk Studénka nachystaní a s nimi dva naši členové - Rosťa Rada a Mirek. Jak bývá zvykem Rosťa se nenechal dlouho přesvědčovat a vytáhl 2,2m Yaka a parádně s ním zalétal na prostoru fotbalového hřiště . Je vidět že se hodně zlepšil a dostal Yaka tzv. do ruky . Myslím že naše ukázky byly asi vrcholem Rosťa zalétal i s hotlinerem , se kterým bylo daleko větší umění přistát , a taky s vrtulníkem 450. Já jsem zalétal již klasicky téměř se všemi svými vojenkými letadly Mustang,  F22 a SU37 a pár hodů s házedlem . Kluci ze Studénky předvedli taky pár strojů nejvíce se prezentoval Kamil Laniak se svými modely a tady kluci před stadionem se svými auty , kamióny a motorkou .. Jen škoda že diváci ve Studénce nemají o tuto akci moc velký zájem .

 . TV Odra

30.5.  Hodonín RCAS

  

Lukáš  : Na tuto soutěž jsme se vydali v klubovém složení Lukáš a Pavel V. Soutěž byla pořádána klubem AST Hodonín ve spolupráci s Aeroklubem Holíč, které poskytlo letiště pro tuto akci. Jak si již ti bystřejší všimli, tak se soutěž konala za hranicemi Slovenska. Překvapil mě celkový počet 26 přihlášených pilotů. I přes tento počet vše klapalo, jak mělo a vše se stíhalo. I když nebylo moc času na trénink tak si myslím, že jsme s Pavlem ostudu neudělali, Lukáš (8.místo), Pavel (4. Místo). Celou soutěž završilo lítání na hudbu, kdy opět většina lítala „na krev“ a přišlo nám, že už zbytečně moc riskovali. Celá soutěž proběhla na jedničku a tímto bych chtěl poděkovat Radimu Hnilicovi za to, že se mu podařilo dát do kupy tým, který soutěž udělal tak unikátní. Již teď se s Pavlem těšíme na soutěž do Miskovic a věříme, že se umístíme výš.

  Lukáš

výsledky Basic

výsl. Intermediate

výsledky Unlimited

30.5.  Vystoupení Klokočov u Příbora

  

Mirek : Vystoupení na malém prostoru a za dosti silného větru se pro děti v Příboře zúčastnil Láďa Jurčíček, Radek Kováčik a Mirek. Díky že nám Rosťa Štefek zapůjčil auto tak jsme celkem v pohodě vyplnili hodinový program a myslím že organizátoři byli spokojeni . Jen tak na okraj akce byla na revanš za prohlídku JobAir opravny a máme slíbenou ještě jednu prohlídku . Více informací podám na schůzi popř. osobně .

 .

23.5.  Vystoupení Jistebník

  

Mirek : Bylo to naše již třetí vystoupení na běžeckém závodě . Byť byla kolem nás spousta jiných atrakcí naši příznivci se mezi dětmi a dospělými našli. Zůčastnil se Rosťa Štefek a Lukáš , Rosťa Rada , Láďa Jurčíček , David Bilíček a Mirek. Tak jako obvykle jsme trochu zmokli ale to vůbec nevadilo . Láďa stačil rozházet bonbóny a zalítat s házedly David předvedl krásného " Práška " , Rošta zařádil s autem a druhý Rosťa s vrtulníkem. My s Lukášem jsme si zalítali se stihačkami.

 . Láďa

9.5.  RC M2 Karviná

  

Mirek : První venkovní soutěž naší moravské kategorie RC M2 se konala v Karviné neboť LMK Ikarus má nyní problémy s letištěm. To kde se roky létalo v Hlučíně bylo definitivně uzavřeno a druhé náhradní letiště v Trnávce má taky existenční problémy ohledně  blízkosti letiště Mošnov. Na první soutěží se nás sešlo celkem 9 , ale podle nově zavedených propozic jsme s podle vlastní volby rozdělili do A(dvanced) a B(asic). Ve složitější kategorii lítali 4 v jednodušší kategorii 5. Stále platil koeficient šířka+délka / 3. Za náš klub jsme se zůčastnili Karel Weissbrod a já. Oba jsme shodně skončili na 4 místě - vlastně nás tam odsunuly koeficienty . Počasí bylo krásné téměř bezvětří a svítilo sluníčko.

  Karel 

  výsledky

18.4.  Josefovské polítání

  

Mirek : Josefovské polítání nemělo taky optimální počasí. Foukalo dost silně a tak se do vzduchu odvážili jen zkušenější piloti . Chyběli matadoři z Jeti model , kteří byli vyjeti na druhém konci republiky. Na chvilku jsme zatopili v buňkách a Libor Weissbrod si na chvilku v teple zamodelařil . Potom jsme se většina přesunuli do Kopřivnické klubovny kde na nás čekal uvařený guláš a pivo . Je třeba poděkovat Pepovi Lichnovskému - náčelníkovi LMK Kopřivnice za dobrý guláš

 .

17.4.  Vystoupení ASOMPO

  

Mirek : Jako téměř již každoročně jsme byli požádání o vystoupení na ASOMPU na Dni země . Na skládku byly pozvány děti z celého okresu většinou jeden autobus z jedné svozové oblasti. Tentokrát ale vůbec nepřálo počasí . Byla zima a dost deštivou a tak naše vystoupení proběhlo v garážích akciové společnosti. Tentokráte patří dík Davidu Bilíčkovi , Láďovi Jurčíčkovi , Lukáši Židáčkovi , Mirku Tovaryšovi  a Markétě Weisbrodové . Všichni se snažili alespoň na chvilku zaujmout promrzlé a mokré děti . Lukáš parádně driftoval a skákal s autem . David krásně vodil traktor, Láda shodil pár bonbónů a nechal děti zaházet s házedla a já jsem ukázal něco málo z halovky a kvadrokoptéru Po nás ještě vystoupil Hopsalín a Michael Jackson .

 .

6.4.  Když není večer nic zajímavého v televizi

  

Mirek : David Bilíček mne upozornil na velmi pěkný odkaz se starými leteckými videi. Některá jsou opravdu historická - bez zvuku. Věřím , tolik leteckých videí na jednom místě jsem ještě neviděl. No a teď ten slibený odkaz http://imageevent.com/okbueno/mopic

 .

4.4.  RCEO

  

Mirek : LMK Ikarus Ostrava pořádal na letišti v Příboře soutěž větroňů RCEO. Pravidla jsou celkem jednoduchá 8 minut pracovní čas v tomto se musí odstartovat a přistát. Motorový čas není omezen. Po vypnutí motoru se začíná měřit let , který trvá přesně 5 minut . Jakákoliv vteřina pod nebo navíc se odečítá . Měří se špice zastaveného modelu speciálním pásmem a podle vzdálenosti od přistávacího bodu se připočtou body. Ideální stav , nastoupat co nejvýše , letět 5 minut a přistát v páté minutě přesně na bod. Za náš klub Luki , Štefi a a já jsme byli recipročně za Velkou moravskou pomoct klukům na jejich soutěži. Překvapilo mne jak rychle byla soutěž odlétána. Začali jsme kolem 10:30 a v 13:00 jsem už byl doma. Určitě většina máte model s kterým je možné tuto soutěž zkusit létat , tak snad příště .

   Hartman J.

28.3.  3. Velká moravská

  

Takže soutěž máme za sebou a nezbývá než poděkovat všem co se nějakým způsobem podíleli na organizaci a bez kterých by nebylo možné soutěž uspořádat. Takže bez jmenování děkuji všem. Dále děkuji sponsorům JETI model, PV model, Pelikan One Team, PT model, RC Dragon , Svarmetal Skotnice, VOP Nový Jičín, Náš Net Org, Pekařství Putala za vynikající koláče a paní Tovaryšové za super masové rohlíčky. Výsledky soutěže Vysledkovka.pdf , PylonVysledkovka.pdf , repAiRace.pdf . Zde se nachází tabulka s jakými modely a vybavením se létalo modely.pdf. Určitě si lze z toho vzít ponaučení pro stavbu nového modelu. Pro příští rok budou nové sestavy . Prozatím jsou v návrzích , taktéž jsou v návrzích různá omezení váhová a motorová pro nejjednodušší kategorii RCA-b. Tady mi nezbývá než pochválit našeho jediného zástupce na bedně Petra Kotulána. Škoda že příští rok již bude létat kategorii RCA-a  , tam už to tak snadné mít nebude. Určitě dobře zvládl svojí první halovou soutěž i David Bilíček, tady snad lze jen konstatovat, že halu začal lítat na podzim a je vidět pokrok. Doufám že příští rok nás bude více z našeho klubu. Do haly nás chodí hodně , ale na soutěž si z našeho klubu trouflo 5 lidí a k tomu 2 na airrace a pylony. Fotky a nějaká videa budou během pár dní.

Hartman J. 

Hartman J.

Radek

Láďa

22.2.  Vakuovačka

  

Mirek : Dostal jsem pěkný příspěvek od Rosti Štefka. Jak je vidět jednak na přiložených snímcích a taky z textu udělali kus vývojové práce, byť tyto vakuovačky byly již několikrát na webu popsány , Rosťa s Lukášem si dali tu práci a udělali ji v takovém provedení že je možné vytvořit opakovaně ať už karosérie, kabinky či oblouky konců křídel.Určitě článek stojí za přečtení.

   Rosťa Š.

    popis

10.2.  CX10

  

Mirek: Skoro měsíc uběhl a moc novinek není. Bylo sice několik soutěží, ale nikomu se do soutěžení moc nechtělo a někteří čekají na vyvrcholení. Takže alespoň malý příspěvek o CX10 , která nám vyskakuje téměř na všech stránkách RCmanie. Jedná se quadrocoptéru o rozměrech 4,5 x 4,5 cm která je ovládaná ve všech směrech. Má navíc 3 režimy výchylek a možnost provádět flip (přetočení o 360 stupňů ) do všech stran. Výdrž 100mA baterie je na cca 3-4 minuty letu . Nabíjení se provádí USB kablíkem během cca 6 minut. V sadě jsou i náhradní vrtulky. V česku se první vlaštovky prodeje objevily na aukru v cenách kolem 800,- v Číně je k dostání zde

   Mirek

9.1.  Výroční schůze

  

Mirek: Každoročně začátkem roku bilancujeme. Nejinak tomu bylo i letos. Petr Kotulán se s těžkým srdcem loučil s funkcí pokladníka a nového pokladníka bude pro následující rok dělat Radek Kovačík. Petrovi patří poděkování za jeho precizně odvedenou práci. Z mého pohledu -předsedy, to byl rok úspěšný , stabilizovala se členská základna , téměř 90 % členů je nějakým způsobem aktivní, a ti co nemohli létat tak pomohli organizačně. V souboru aktivita členů není možné zachytit vše , ale alespoň takto bych chtěl poděkovat těm kteří v něm téměř nefigurují, ale přesto by bez nich spousta akcí neproběhla - jedná se o Jirku Řeháka , Marka Jurčíčka, Davida Malouška a Jarka Fojtů. Tito nám většinou pomohli vytvořit zázemí pro Kelč , Příbor ale taky i na výročku . Takže ještě jednou díky a přeji nám Všem do toho roku 2015 hlavně zdraví a trochu štěstí. Ať je na letišti v Příboře co největší letecký provoz bez nehod a Vaše dovednosti ať zúročíme na soutěžích a vystoupeních.

   Láďa