31.12.2012 Silvestrovské polítání

 

Jako každým rokem na silvestra v 10.00 jsme se setkali na letišti v Příboře . Někteří si vzali model , jiní zase něco na připití. Ale všichni jsme si popřáli do nového roku a rozešli se domů. Pár fotek pořídil Láďa.

Láďa

31.12.2012 PF 2013

 

Do roku 2013 přeji Všem modelářům a návštěvníkům těchto stránek zdraví , štěstí a hodně krásných modelů, které budou ve Vašich rukou určitě dobře lítat nebo jezdit. Taky Vám přeji co nejméně poruch a co nejméně zmýlených (místo tahej - tlač ), aby oprav bylo co nejméně.

 

1.12.2012 Halová soutěž Viničné

 

Na tuto soutěž se chystalo více našich pilotů, ale jak už to bývá , někdo neměl natrénováno , někoho nepustila rodina a někdo neměl čas. Nakonec jsme za náš klub vyrazili pouze já a Vlastík , a do auta jsme přibrali Martina Hauka a jeho taťku. Viničné opět ovládli piloti z Čech. Jak řekl organizátor Miro Frič asi mají hoši ze Slovenska strach že by se ztrapnili. Z mého pohledu se ale všichni ti co létali v loni zlepšili, ale co naplat přijela česká špička. Nebudu popisovat kdo byl první atd. Výsledky dám do odkazu. Fotit jsem nefotil neboť slováci měli dobrého fotografa , a fotky a videa jsou již na webu. Za sebe jsem s naší účastí spokojen.

Mirek

listopad.2012    SU-37

 

Původně jsem uvažoval zda tady něco za listopad dávat. Začalo se lítat v hale a je to stejné jako každý rok kdy se rozlítáváme a chystáme na nějakou halovou soutěž. Většina taky dodělává resty z minula. Taky i já jsem konečně téměř po roce, dokončil sice depronový model, ale zato báječně létající. Projekt jsem měl v hlavě téměř dva roky , model byl postaven minulou zimu a teprve letos na podzim se dočkal osazení a záletu. SU37 je osazen dvěmi motory s vektorem tahu ( každý samostatně ) , výškovka je ve funkci elevonu a řízená směrovka , celkem 5 serv , 2 x 30 A regulátor a dva motory . Napájení  2200 mA 3S , oba regulátory mají BEC zapojený do přijímače. Na přívodním kabelu od baterek k regulátorům ( cca 70cm ) jsou zhruba co 16 cm paralelně kondenzátory.

  Mirek

Mirek

9.10.2012 Hraní si s lodičkami

 

Láďa : V pondělí 9.10. jsem pozval všechny majitele lodí a zájemce na rybník za Tonakem (bývalé žilinské koupaliště). S loděmi jsme přišli jen dva. Já jsem měl torpédoborec od Karla Kaliny (108 cm) ,plachetnici (80 cm) a malý člun (40 cm). Ivan Kumpa donesl plachetnici. Bohužel nefoukal vítr a tak jsme s plachetnicemi jezdili jen na motory. Ale torpédoborec jezdil super. Na čumendu přišlo pár kolegů a kolegyně. Nejlepší byl Kotouček. Přijel a ještě za plotem hlásil "přišel jsem jen nahlédnout a zase valím pryč". Potom zkusil řídit jednu loď a už jsme ho nemohli odtrhnout, vyzkoušel všechno se svým charakteristickým komentářem. Hlavně "dej mu plný". My jsme si moc nezajezdili, o to více jsme se kochali. Bylo to bezva zábavné odpoledne. Poděkování panu Jorpalidisovi, že nás pustil na vodu. Snad se ještě podaří. Více foto.

Lukáš a Laďa

Lukáš

4.10.2012 Vystoupení na ASOMPO
 

Akce pořádána akciovou společností ASOMPO ke dni otevřených dveří na podporou kampaně třídění odpadu. V rámci celého okresu bylo na skládku svezeno cca 350 dětí . Naše vystoupení bylo vnímáno jako doprovodná akce a myslím , že jsme náš úkol splnili. Jen škoda, že celé dopoledne foukalo nárazově 4-5 metrů. Lítání s našimi lehkými modely a navíc zatíženými reklamními bahnery, bylo v některých okamžicích spíše couváním než lítáním. Jako vždy Láďa, tentokráte ve spolupráci s Mirkem Tovaryšem , zabavili omladinu házedly. Výhodou bylo, že naše vystoupení vidělo tentokráte více starostů a zastupitelů našeho okresu.

Lukáš
2.10.2012 Polítání v Loučce
 

Lukáš:  Akce byla v režii BG ( Jirka. Ř. ) a Potenciometra ( David.M ), na rybník jsme dojeli kolem 4 hodiny odpoledne v klubovém složení BG, Potenciometr, Ivan, Lukáš. BG si donesl čochtána na zálet, bohužel se nechtěl odlepit od vody, na vodě motor 2x zhasl a čekali jsme než doplave zpět k nám, tak nakonec se musel hodit z ruky. Když se hodil z ruky tak úspěšně obletěl 2 okruhy, dokud nezhasl motor a poté následovalo „ odborné nouzové“ přistání na vodu. Poté statečně zalítal i Ivan se svým miniacrem. David měl sice miga ale měl „problém“ s motorem ( prostě se motoru nechtělo ) a na čumendu přišel i Michal Ch. a já byl pouze jako paparazi. Na závěr musím říct, že celé polítání bylo akční.

Lukáš

Lukáš

18.9.2012 Vystoupení v Kopřivnici
 

Akce se konala na Dopravním hřišti v Kopřivnici kde jsme dorazili v klubovém složení  Mirek, Láďa, malý Rosťa a Lukáš. Akce se povedla, diváků bylo jako obvykle hodně. Jen škoda toho větrného počasí ( 6m/s) , se kterým jsme všichni statečně zápasili a zase dokázali že LMK NJ lítá za jakéhokoliv počasí i v jakémkoliv počtu. Velký úspěch jsme měli všichni, Lukáš i Rostík , kteří se proplétali mezi značkami,  Láďa který pojezdil s Transallem a taky já se shazováním bonbónů.

 
Rosťík
8.9.2012 Vystoupení v Novém Jičíně
 
Na tak malém prostoru a nad vodou jsme snad ještě nelítali,( kromě haly )Děti i dospělí byli spokojeni a to je důležité. Poděkování patří všem zúčastněným . Stálé piloty snad ani nebudu chválit , je dobře že přišli i ti kteří běžně nechodí. A to ještě v době, kdy v Novém Jičíně probíhaly dny města.
Rostík
3.9.2012 Polítání na svahu na Starém Jičíně
 
Velká pochvala pro mlaďochy a hlavně pro Davida. Je vidět že internet a hlavně naše stránky, jsou bedlivě čteny a že se dokážeme dohodnout na společném polítání. Jenom prosím, příště zkuste dát vědět i Tondovi Cikrytovi , který internet nemá a určitě by se přišel alespoň podívat.
Marek
17.8-19.8.2012  Mordor 2012
 
Ve dnech 17.-19.08.12 jsme si uspořádali výroční, již 5. ročník (kromě nultého ročníku v roce 2007) našeho MORDOR Festu na airfield Mořkov. Při pátečním příjezdu počasí vůbec nevypadalo dobře ale odpoledne se obloha začala protrhávat a krásně bylo až do nedělního konce celé akce. Průběh byl opět akční, ostatně jako vždy. Zahájil Jiřík již pátečním letem s Capem, v sobotu pokračoval opět Jiřík těsně následován Davem. Letouny mírně poškozeny ale divácký zážitek nepopsatelný. V sobotu se sjížděly davy návštěvníků, jejichž zájem nás těší. Došlo i na večerní tanečky, takže skvělé. Velký dík patří hlavně Jiříkovi za organizaci „technického zázemí“, kterou bravurně zvládl sám a to nejen na Mordoru ale letos i na Kelči, klobouk dolů. Akce se líbila všem, nezbývá než se těšit opět za rok na další.
Lukáš
12.8.2012  Polítání Starý Jičín
 

Celou akci zorganizoval David M., tentokrát se nás na svahu sešlo asi 8, sice jsme hned ze startu zmokli a nějak extra nenosilo ale polítání bylo zajímavé ( podlítávání drátů, kamerka na eru ) prostě polítání se vším všudy. BG předvedl na svahu své umění „ rozbít a za 10 minut letět „ to vše za pomoci vteřiňáku a aktivátoru. Lítali jsme také skupinovou slétanou, viděli jsme i vývrtku až do země. Kdyby to viděli zkušení větroňáři tak by si určitě řekli, že jsme Kuťáci. Akce se jako obvykle povedla. Tak a teď hurá na MORDOR 2012

Lukáš
4.8-5.8.2012  Bahna 2012
 

Lukáš : Setkání obřích modelů letadel se letos pořádala již po 12. A pilotů se .letos sešlo zhruba 90, fronty na lítání byly obrovské. Na akci jsme dorazili již v pátek v klubovém složení : Já, Rosťa Š. a Pavel Vít abychom „nasáli“ atmosféru, již v pátek jsme poznali Kuťáky Karla Bambulu ( Výroba vrtulí ) a Pavla Vacka ( Hud. skupina KERN, a šťastný majitel „Dandyho“ Katany ). Počasí nám vyšlo parádně a díky tomu během létání nebyl čas na přestávky, jelikož bylo tolik pilotů a diváků že si pauzu nemohli dovolit. Měli jsme možnost vidět vystoupení  „ malé války“ a „ Velké Války“ , obě vystoupení těchto skupin sklidily u diváků obrovský úspěch. Na akci dorazil i talentovaný Filip Byrtus z Třince aby nám ukázal jak by se mělo lítat :-) . Na akci jsme si všichni parádně polítali, poznali pár nových kuťáků a zjistili proč se letiště jmenuje „ Bahno“, ihned po příjezdu jsme šlapali v bahně. Akce se mimořádně povedla. Velký dík patří pořadatelům za uspořádání jednoho z největších společných polítání u nás.

Lukáš
21.7.2012  Soutěž F3M - Juřinka
 

První soutěž F3M , které se zúčastnil zástupce našeho klubu. Lukáš našel odvahu a přihlásil se do kategorie RCAS. Pro neznalé létala se povinná sestava, tajná sestava a volná sestava na hudbu. Z původně přihlášených pilotů 7 v kategorii RCAS nakonec lítali 4, ale i tak je to pro Lukáše velmi pěkné umístění. Důležitá je zkušenost v porovnání s ostatními piloty a taky rady ostatních pilotů co a jak vylepšit. Už jsem zaznamenal názory ostatních členů klubu , že to tedy příště půjdou zkusit taky . Jenom je otázka kdy takové příště zase bude. O týden později se konala obdobná soutěž v Krnově o celkové účasti 4 (slovy čtyř ) pilotů. Za tohoto stavu nebude mít většina organizátorů snahu pořádat soutěž neboť je s tím spousta práce. Jinak pro Lukáše pochvala za reprezentaci klubu.

Lukáš
7.7.2012  Soutěž RCA - Hlučín
 

LMK Ikarus Ostrava pravidelně pořádá jednou za měsíc , většinou v prvním týdnu , soutěž RCA . Jedná se ve své podstatě o akrobaty F3A , lítající podle národních pravidel. Tentokrát se soutěžících moc nesešlo , a pro mne to byla premiéra v této kategorii. Pochopil jsem to už v hale, pokud lítám sám ,mohu si myslet že je to super . Jakmile to srovnám někde na soutěži vidím ten rozdíl. Zkušenosti Petra Bukovanského jsem již zúročil na modelu a teď už jen trénovat.

Vlastik
4.-8.7.2012  Kelč 2012
 

Zase jedna z oblíbených akcí našeho klubu. Vše perfektně zorganizováno ze strany pořadatelů a taky konečně jednou za několik let zpět jsme na Kelč jeli v létě. Myšleno tak, že počasí by si určitě někteří přáli alespoň o 10 stupňů nižší. Jenom chudák s tím piperem , rok to spravoval těšil se že mu to někdo , kdo půjde náhodou kolem zalítne , a zase bude rok spravovat. Trochu škoda pobouraných modelů, ale to asi k takové větší akci vždy patří. Naštěstí to nebyly totálky. Pár fotek dodal Lukáš - alias Pavla, a Láďa má natočeno jako obvykle pěkné video.

Lukáš
30.6.2012  Dětský den - Rybí
 

Rybí je jednou z nejbližších obcí kde jsme ještě nevystupovali. Byli jsme pozváni na dětský den , který proběhl na fotbalovém hřišti . Jako již obvykle se zúčastnili ti, kteří se již naučili lítat a mají zájem reprezentovat náš klub široké veřejnosti. Tentokráte patří poděkování Láďovi, Vaškovi, malému Rosťovi, Lukášovi, Karlovi , Radkovi ,Vlastikovi, ale také Marovi. Vašek nachystal autíčko a taky pěkně zalítal. Všem zúčastněným  ještě jednou dík.

Lukáš
16.6.2012  AFC Praha
 

Píše Lukáš : Dne 16.6.2012 se konal 1. Ročník Hot Peppers Aerobatic Freestyle Challenge v Praze na letišti Letňany. Na akci jsme se vydali v klubovém složení Já, Ondra Hub, Kuba Rada + naše doprovody. Na akci jsme vyrazili v sobotu brzo ráno a na místo konání  jsme dorazili kolem 8:00. Během celé akce se divákům předvedlo 8 nejlepších pilotů světa, kteří lítali na akrobatických speciálech typu Sukhoi, Extra, Sbach, Cap. Dočkali jsem se i ukázky vyhlídkových letadel, akrobatického větroně Fox a 2 historických bojových letounů, které létaly za 2.sv. války. Své stroje zde přijeli ukázat i modeláři Daniel Krob a Martin Pasáček, oba lítali Freestyle na hudbu a také oni sklidili velký úspěch.  Na závěr bych poděkoval všem pilotům za úchvatnou leteckou show a také pořadatelům za super akci, která celkově sklidila obrovský úspěch. Tak budeme doufat že se této akce dočkáme i příští rok.Konečné Pořadí  -  1. Martin Šonka, 2. Francois Le Vot, 3. Svetlana Kapanina, 4. Petr Kopfstein, 5. Castor Fantoba, 6. Juan Velarde, 7. Marek Hyka, 8. Viktor Chmal

Dan Krob
16.6.2012  Air Show Studdénka
 

Kluci ze Studénky uspořádali show pro širokou veřejnost. Měli nachystány soutěže pro modeláře, ale i pro děti. Jen mne trochu mrzí že nepřišlo více diváku. Letiště ve Studénce je utopeno mezi stromy a v případě silnějšího větru , což bylo ten den, je vzduch na letišti značně rozvířen. To trochu komplikovalo lítání , ale myslím že na konci dne všichni odcházeli spokojeni. Mě upoutaly soutěže, které měli kluci připraveny, a myslím že bychom je mohli zrealizovat na Kelči.

TV Odra
9.6.2012  Vystoupení Hry bez venkovských hranic - Skotnice
 

Kluci na cestě z Jistebníka ještě stihli zalítat na hrách bez venkovských hranic. Za přítomnosti zástupců 17 obcí okresu  a odhadem 400 diváků předvedli co se za tu dobu naučili. Přidal se k nim ještě Radek. Podle toho co jsem slyšel a viděl, zase velký úspěch. Pomalu se zdálo, že se již nikde neprezentujeme , ale tento týden byl opravdu náročný.

Lukáš
9.6.2012  Vystoupení Jistebník
 

Vše ohroženo deštěm , ale nakonec dojel malý Rosťa , Lukáš , Láďa a Ivan. Podle fotek a ohlasů vystoupení se líbilo, a budou mít zájem i v dalších létech.S čím kluci lítali je vidět na fotkách. Velkou radost nám dělá Láďa , který nachystal model na vyhazování bonbónů, a jak v Jistebníku tak i následně ve Skotnici ukázal , že již pro něj není problém přistávat skoro k noze, když se všude kolem motají děti.

Lukáš
8.6.2012  Vystoupení Starý Jičín
  Toto vystoupení bylo pro děti ze školní družiny ze Starého Jičína. Největší úspěch měl Velký Rosťa , který za obrovského povzbuzování dětí zvedl svého 2,2 m Yaka na fotbalovém hřišti. Nicméně orosený jako dobře vychlazená 12 % pěkně přistál . Potom ještě pěkně zalítal s vrtulníkem . Ostatní si alespoň trochu společně zalítali. Nečekal jsem že se nás tam sejde tolik, ale dík patří všem co se zúčastnili Lukáš

Mirek

2.6.2012  MegaCup 2012
 

Od Martina : Po domluvě s mým bratrem Davidem, jsem po dlouhé době vyrazil na propagační akci MegaCup, pořádanou na letišti Czech Heaven. Počasí z počátku moc přívětivě nevypadalo, ale pak se umoudřilo a i přes chladno a celodenní nárazový vítr jsme si dobře zalétali. Pilotů bylo poměrně málo, dvacet osm. Myslím, že jsme z bráchou klubu ostudu neudělali. Martin a David Prokešovi 

Martin
2.6.2012  Vystoupení Skotnice - dětský den
 

Skotnice pořádala dětský den pro vlastní děti a zárověň zde byly přítomny děti z obce Hlavnice - středočeský kraj a obce Poříčí u Litomyšle - pardubický kraj. V tomto odpoledni  program vyplnili Láďa , Radek a já. Největší úspěch měly opět házedla . Fotky snad nějaké dodám.

TV Sněženka

19.5.2012  Vystoupení na Ostravském hradu
 

Toto vystoupení bylo pod záštitou zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra. Jakub i Lukáš nás všechny brzy přelítají, je vidět že nemají ty zábrany jako my starší. Kluci byli moc šikovní a hodně se líbili. Radek kromě halovky a miniacra vzal i vrtulníček a taky měl zasloužený úspěch. Dětem se nejvíce líbilo házení a s házedly které nově na letošní sezónu nachystal Láďa. Toho jsem v si nechal nakonec. Jednak vzal na ukázku transalla , s kterým pojezdil po cestičkách., ale k mému němému úžasu ke konci odstaroval i se svým cvičným hornoplochem. Na fotkách si asi uděláte lépe představu v jakém prostoru jsme lítali. Je vidět to obrovské zlepšení na všech , kteří přes zimu nelení a lítají v hale. Ještě jednou všem zúčastněným patří poděkování.

Rostík R.

Vlastik

 

13.5.2012  Polétání v Polance
 

Od Pavla : Dne 13.5.2011 jsem se za náš klub zúčastnil tradiční akce modelářů z Polanky. Mají krásné letiště v ještě krásnějším prostředí. Jediné mínus je velké převýšení a délka. To znamená , že pro velké éra musí  správně foukat vítr, aby se mohlo přistávat do kopce. Počasí celé akci nepřálo, ale i tak se sešlo mnoho správných lidiček. Holky, které se staraly o bufet, nestačily vařit horké nápoje pro zahřátí pilotů a diváků. Závěrem jen poděkování pořadatelům a přání většího štěstí na počasí. To jim poslední dobou při pořádání akcí nepřeje. Věřím , že bychom na další akci LMK Polanka mohli udělat větší skupinu za LMK NJ.

odkaz

 

7.-8.5.2012  Polétání na svahu
 

Od Lukáše : Ve dnech 7 a 8.5 se vyrazilo pod Starý Jičín provětrat po zimě zaprášené větroně, které radostí tleskaly krovkami že vyrazí do mraků . Celou akci zorganizoval David M. , stáhl sebou Lukáše P. pana Němce i mně ( Lukáš Ž. ) a další kuťáky kteří oprášili své stroje a vrhli se s námi na svah. V pondělí jsme byli 3 a  byla zima tak jsme lítali asi hodinku a půl, ale nádherně to nosilo.  V úterý jsme se rozrostli a bylo nás kolem 5 + doprovody, sešli jsme se stejně jako v pondělí ve večerních hodinách a šlo se do vzduchu, dnes bylo sice tepleji ale o něco méně to nosilo, já a David M. jsme začali později lítat slétanost nízko u země. Nezbývá nic jiného než konstatovat že akce se povedly a snad se nás příště na svahu sejde více.

Lukáš

 

29.4.2012  Otvírání letiště Juřinka
 

Tento víkend počasí modelářům moc nepřálo. Bylo sice krásně vedro, ale tak silný vítr už dlouho nebyl. V průměru foukalo kolem 8 metrů a v nárazech ještě více. Proto většinou byly ve vzduchu větší modely, ale i pro ně to byl boj s větrem. Za ty tři hodiny co jsme tam byli jsme viděli dva vylomené podvozky. Nutno říct že členové našeho LMK opět nezklamali , protože ve vzduchu byli většinou jen oni. Vezmu to od největšího - Pavel , velký a malý Rosťa, Lukáš.

Vlastik

 

7.4.2012  Josefovské lítání Příbor
 

Pravidelná akce Kopřivnického LMK . Loňského roku jsme se zúčastnili poprvé . Čekali jsme trochu lepší počasí , ale to je jako vždy nevyzpytatelné. Foukal dost silný vítr a tak se na start postavili opravdu jen ti nejzkušenější , popř. ti nejodvážnější. Jako vždy perfektně zalítal Michna se svým větroněm , Juraj Tinka , ostatní jsme jen sekundovali . Z našeho klubu jsem byl ve vzduchu snad jen já. Lukáš s Rosťou se sice snažili nahodit motor , ale byla ještě znát nepřipravenost po zimě . Ten konec března a duben nebyl nic moc. Chvilkama pršelo , foukalo ale taky svítil slunce . Někteří stihli postavit nové modely , jiní je stačili již rozbít. Držím všem palce, ať těch katastrof je co nejméně a máme úspěšnou modelářskou sezónu.  Jo a dík za glosu od Lukáše. Chválit a povzbuzovat je potřeba . A Mirek Tovaryš si to určitě zaslouží. Přiložené fotky jsou taky od něj.

Mirek T.

 

3.3.2012  For-model v Olomouci
 

3.3.2012 se konala výstava For-model v Olomouci na výstavišti Flora . Byl to hezký slunečný den a výstava byla rovněž docela pěkná. V pavilonu o dvou podlažích byly rozmístěny stánky spousty vystavovatelů nejenom s modely letadel,ale i vláčku,lodí ,hraček pro děti ,sběratelských kuriozit ze všech možných skupin. Lidi jako máku a dvě obrovské ve vzduchu plovoucí ryby v rohu haly. Bylo se na co dívat a ani žaludek nebyl ošizen. Skorem by člověk zapoměl,že tomu není dlouho,že mrzlo až běda. Hezká ochutnávka pro nastávajíci modelářskou sezonu. Přikládám pár fotografií z výstavy . Chci vás upozornit na otevření nového leteckého muzea v Olomouci.  Otevřeno bude 5.5.2012 - www. letecke-muzeum .cz

Viktor

 

25.2.2012  Třebíčská halovka
 

Klasická soutěž, které se zúčastňujeme již několik let. Tentokráte vyrazili pouze dva mladíci Jakub a Lukáš se svými doprovody. Tipoval jsem že oba skončí v první třetině startovního pole. Výsledek je ale velmi pěkný . Jakub byl po prvním kole 4. po druhém dokonce 3. nakonec z toho bylo velmi pěkné 5. místo. Lukáš skončil po prvním i druhém kole na 9. místě , celkově byl 10. Na obou je vidět že se zlepšili a myslím že v příštím roce už budou muset s námi v halových kategoriích počítat na předních místech.

Rosťa Rec.
24.2.2012  MI-171 - požitek
 

Dostal jsem poukaz na simulátor vrtulníku MI-171 v Mošnově. Petr domluvil termín a Robert ( coby zkušený vrtulníkář ) šli jako doprovod. Něco jsem nalítal na na simu na PC, ale realita tohoto simulátoru je neskutečná. Kabina odpovídá skutečnosti a před Vámi je natažené panoramatické plátno, které je osvícené 8 projektory. Krajina není sice foto,ale v detailech můžete zavadit, třeba o dráty elektrického vedení. Po krátké instruktáži a cvičném kolečku , jsem šel do vzduchu já. Kromě letu s autopilotem i bez něj, různých denních , nočních , letních i zimních podmínek, jsem měl možnost zkusit i horské prostředí Afganistánu. Potom sedl za knipl zkušený instruktor a ukázal nám přistání s autorotací a potom taky s vysazenou zadní vrtulkou. Upřímně řečeno všichni 3 jsme jen čuměli . Kluci to měli trochu horší, neseděli za kniplem a tak se jim chvílemi dělalo i špatně . Ještě 2 hodiny po odchodu jsem cítil mrazení v celém těle a myslím že kluci na tom byli obdobně.  Bylo to jednoduše řečeno SUPER. Pokud Vám chtějí udělat Vaše polovičky radost, k nějakému významnému výročí, bude to určitě dobrá volba. Jen doporučuji minimálně hodinu.

Mirek

Mirek

20.2.2012 Propagace klubu
 

Někteří to zaregistrovali v hale , pro ostatní informace , přibyl nový člen klubu. Jsem rád , že se klub rozrůstá o piloty , kteří zaregistrovali naše aktivity , líbí se jim u nás a chtějí s námi pokračovat v rozjetých aktivitách. Pavel Vít většině není neznámý a já jsem rád, že se stal členem našeho klubu. Jednou z jeho prvních akcí, byla i propagace našeho klubu na XI. Aviatickém plese ve Frýdku Místku. Myslím že se úkolu zhostil velmi dobře a ve velmi malém prostoru zalétal velmi dobře a jeho vystoupení sklidilo zasloužený potlesk.

Pavel

Mirek

15.2.2012 Pravidelné trénování  v hale
 

Ne že by se nic nedělo, ale už není tak aktuální běžné  poletování v hale , a tak není až tak co přidávat. Z mého pohledu předsedy, někteří ustrnuli ve vývoji a někteří pomalu, ale přece jdou v úrovni létání stále výše. Musím pochválit Dušana byť ho často v hale nevidím, ale zlepšuje se mílovými kroky. Příjemně mne překvapil Laďa Jurčíček ,který jakmile dostal do ruky jiný model , vykroužil kruh na zádech jako z partesu. Byť si toho možná nikdo nevšiml , ale i Radouch začíná kroužit osmičky na zádech s rychlým a těžkým modelem. Mladíci Lukáš a Jakub se zlepšili a věřím že nás budou dobře reprezentovat.Jen je škoda , že někteří nevyužili toho, že mají nové modely a možná z opatrnosti, nebo přílišné bojácnosti nejdou do nových prvků a krouží v hale jedno a to samé. Je to trochu škoda, nebojte se model postavíte nový. Zkuste nový prvek,  který jste ještě nelítali,  byť to bude, třeba jen nožový let.

 
22.1.2012 Slovak Open ( halová soutěž ) - Viničné
 

Na slovenskou soutěž jsme se vydali ve složení Židáček, Štefek, Mužný Vl. a Mužný Mir. Nejeli jsme s velkými ambicemi, spíše jsme si chtěli porovnat jak si stojíme za konkurencí. V kategorii RCEA-a kterou jsme lítali na Kopřivnické soutěži , jsme měli tři zástupce z celkového počtu 11 soutěžících . Před posledním kolem to vypadalo že i Rosťa bude na bedně , ale pokazil poslední let , zatímco Vlastík poslední let zalétl nejlépe. Pořadí 1.Lukáš , 5. Vlastík a 7. Rosťa je velmi pěkné. V RCEA-b nás lítalo 9 včetně kandidáta na titul mistra republiky Kuby Nečesánka . Pořadí 1. Nečesánek , 2.Mirek a 3. Lukáš. Pro Lukáše to byla velmi pěkná premiéra v B kategorii. V F3P jsme byli 4 . Nutno podotknout , že je to mezinárodní kategorie , kterou v rámci republiky létá cca 10 pilotů. Pro většinu z nás to byla premiéra . Já tu sestavu letěl poprvé až ve Viničném. Pořadí 1. Nečesánek, 2.Frič a 3. Mirek odpovídá předvedenému výkonu. Zajímavostí byl největší věkový rozdíl mezi soutěžícími. Na startu stál 6-letý Jožko Lukáč a 78-letý Vlastík. To opravdu nebývá vidět. Pořadatelé soutěž zvládli na jedničku, patří jim právem pochvala. Videa na youtube v nicku murofric

Frič

Lukáč

Vlastik

6.1.2012 Výroční členská schůze
 

Tak výroční schůzi máme za sebou. Po zprávě o činnosti byla přednesena i zpráva o hospodaření. Následně jsme se vrhli na předávání Oskarů. Na začátek poděkovalo vedení Aničce Mužné za pomoc v klubu. Následně dostal i předseda svého prvního Oskara za předsednictví. Další Oskary dostali Martin Prokeš- skokan roku, Jirka Řehák - extrémní pilot, Marek Jurčíček - štastlivec roku, Rosťa Štefek - inovátor roku a Lukáš Židáček - zalítavač roku. V diskuzi jsme probrali příspěvky , sečení letiště i nové aktivity na příští rok. Členská základna se stabilizovala a co je příjemné zjištění, že více jak dvě třetiny členů je aktivně vidět na letištích nebo v hale . Potom již následovalo klasické občerstvení. Poděkování patří paní Jurčičkové za perfektní sekanou a štrůdly , Jirkovi  a Márovi za přípravu guláše ( byl super) , Radkovi za obsluhu pípy a následný úklid. a všem co se podíleli na přípravě i zdárném průběhu schůze. Do Nového roku Vám všem přeji zdraví , štěstí a hodně úspěšných přistání. Více ze schůze napoví fotky.

Marek