31.12.2010 Ať nám to lítá i v roce 2011
 

Rok s rokem se sešel, někteří toho nalétali hodně , někteří zase hodně rozbili. Ale všeobecně nás modelařina baví a o tom to je. Přeji Vám všem, kteří čtete tyto stránky, hodně štěstí , zdraví , ale taky stejný počet úspěšných přistání jako startů. Doufám že se budeme i nadále potkávat na leteckých akcích pořádaných naším klubem či někým jiným. Vždyť jenom tak je možné prezentovat to, co jsme vytvořili, co jsme se naučili nebo jen tak načerpat nové rady a zkušenosti. Takže ještě jednou jak je napsáno v titulku ať nám to lítá i v roce 2011.   Podle ohlasů v pravém sloupku stanovuji začátek výroční schůze od 17.00 .

 
18.12.2010 Výroční schůze se uskuteční 7.1.2011
 

Pro letošní rok jsme už pomalu ukončili létání, (samozřejmě platí ještě ty dvě haly mezi svátky a silvestrovské polétání) a tak nezbývá než zakončit rok 2010 . A kde jinde než na výroční schůzi opět v policejním klubu  a to v pátek 7.1.2011 . Už teď se připravuje občerstvení , zabilancujeme , zavzpomínáme, vybereme členské příspěvky  a udělíme jako již v loni - letecké Oskary.

 
7.12.2010 Barvení modelů stříkací pistolí
 

Jelikož jsme se na klubu už několikrát bavili o tom jak nejlépe nabarvit svůj model a pokud možno co nejlehčeji ( na váhu ), tak bych si i já přihřál svou polívčičku a dávám zde pár svých zkušeností. Klikněte zde pro celý text.

Radek
30.11.2010 Létající truck
 

Téměř měsíc jsem zde nedal nic nového , ne že by nebylo co , ale nechci zde dávat jen své věci. Inspirován Martinem Haukem v Talentmánii jsem udělal létající truck. Ne všechno se dalo vyčíst na webu a tak jsem improvizoval. Materiál je 6mm depron , většina lepena uhu-porem , minimum prstolepem. Směrovka je spřažena s řízením předních kol , výškovka s naklápěním motoru.Těžiště jsem prozatím nechal asi 15 mm před koncem kabiny. Jezdí to pěkně , uvidíme co to bude dělat ve vzduchu. Váha je 172 gramů - myšleno letová. Kolečka jsou prozatím chlouba , chtělo by to na ně nějaký neklouzavý povrch. Budu rád za nějaké tipy , ale s přihlížejte k váze celého modelu.

Mirek
5.11.2010 Zahájení halové sezóny
 

Petr vyslyšel nářky , že venku už se nedá létat a domluvil halu. První létání je tuto neděli. Pravidla stejná jako vloni. Přečtěte si halové desatero v prvém sloupečku. Platby stejně jako vloni.

 
30.10.2010 Trochu jiné video
 

Zkusil jsem trochu jiné video. Byl jsem v sobotu dopoledne létat s raptorem. Měl jsem za to že fouká trochu méně ale těch 6 metrů bylo opravdu dost. Lítat se dalo ale s tím točením byl trochu problém . Jako zajímavost jsem dal na web asi 5 minutové video. Létání není moc vidět jednak při té rychlosti a tom větru , ale video vás možná nabudí k podobným pokusům

Mirek
29.10.2010 Povětrník z pohledu Vaška
 

Vašek se trochu více rozepsal do bočního sloupku tam jsem jeho informace dal bez korekcí zde:

Tož ten Povětrník.... ale DIABLOTIN XL (2,2 m, 7,5 kg, ZDZ 40 RE - výkonu v pysk) má první zkušební let za sebou, trochu trimu V+K, pádovka s tím větrem (jako vždy úplně z boku) jak u halovky...na řadě je RAVEN 2,5 m..... Rosťo uzdrav se a jdem na to!

Tož ten Povětrník II - vzhledem k velikosti éra (RAVEN od FLY FAN, 2,5 m, 12 kilo, ZDZ 80 RV) tedy raději rovnou na Porubu (musím říct, že během 10 dnů už potřetí, poprvé se mi nezdál dosah - pro jistotu výměna VF modulu, podruhé odešlo nové servo na výškovce, do třetice všeho dobrého - snad!?). Od minule vše okolo rozoráno takže pouze na dráhu jinak šrot! Minule foukalo jako kráva ale jakž takž na dráhu, dnes jak tele ale úplně kolmo. Po hodině a půl přesvědčování se, že "lepší už to nebude" tedy GO ON! Přebvytek výkonu 100%, trochu doladit těžiště (je snad ve 20 %!?) jinak OK. To pípání o síle signálu 3 (z devíti!) na vzdálenější straně okruhu mě pravda trochu znervózňovalo (bude třeba to řešit!)Takže Velký Rosťo řada je na Tobě! Všem Letu Zdar!!!

 
10.10.2010 Výroba dýmovnice
 

Přímo výrobu popisovat nebudu , protože někteří kuťáci teprve domalovali , a nechtěl bych, aby dalšího půl roku nelítali jenom proto , že to taky chtěli zkusit. Mám prozatím modrou a oranžovou, ale neměl by být problém i jinými barvami, např. šedou. Dýmovnička je cca 15 mm dlouhá o průměru 6mm a kouří cca 25 sekund. Ještě je třeba dořešit umístění na modelu a zapálení , tak aby neshořel model. Koukněte na video , ale až do konce.

Mirek
9.10.2010 Výroba kabinky z pet láhve
 

Na schůzi jsem ukazoval kabinky z pet láhví . Na krátkém videu jsem se snažil ukázat jak jsem to udělal. Většina to asi zná, ale opakování je matka moudrosti. Kopyto je udělané z měkkého dřeva a pouze zabroušeno smirkovým papírem . Kabina je přilepená na depronu. Pilot je z Hobbycity. Vzadu je kabina uchycena pomocí magnetů.

Mirek

Mirek

2.10.2010 Model Hobby 2010
 

Myslím , že jediným našim zástupcem na Model Hobby 2010 byl Karel. Podle jeho slov se mu moc líbilo a taky probral s prodejci své záměry do budoucna, ohledně RC aparatury. Máme tady alespoň pár fotek , takže se můžete podívat z pohledu Karla co bylo na výstavě.

Karel
21.9.2010 Vystoupení v Kopřivnici
 

Byli jsme požádáni, abychom zpříjemnili dětské odpoledne . Na statickou ukázku dodali modely hoši z Kopřivnice , my z NJ jsme udělali motorické ukázky. Již po příchodu Vaška , Ládi a mne jsem byl zaskočen dotazem jestli jsme přišli všichni z klubu. Následně přijel ještě Radek.  S ubezpečením že je to pouze malé jádro , jsme s Radkem zalétali s halovkama , Vašek zajezdil s autem a Ládě se proháněl po cestičkách s transallem. Krásná byla ukázka hasičské tatry - klučina přijel snad až z Brna . Nakonec jsme několikrát na děcka shodili bonbóny. Myslím , že jsme opět nezklamali.

Radek
17.9.2010 Dny NATO v Mošnově
 

Náš válečný zpravodaj, nachystal fotodokumentaci z příletu B52. Některé fotky nevyšly na 100 % ale i tak je se na co podívat. Máme i konkrétní rozpis jednotlivých ukázek, ale ten raději na vyžádání mailem. Pokud tam pojedete a budete fotit , dejte vědět. Ostatní se taky rádi podívají.

Petr
17.9.2010 F22 Raptor v Příboře
 

S přípravami dne NATO mi nad hlavou stále něco přelétává , a tak jsem si řekl že udělám konkurenci těm kuťákům z Mošnova . První Raptor kvůli technických problémů nepřežil první sezónu. Druhý je mírně technicky upraven. Lepil jsem ho pouze Uhuporem a epoxidem, závěsy kormidel jsou z fólie diskety, je vyměněn jiný regulátor a přidán SBEC na napájení serv. Na přívodních kabelech cca 60cm k regulátoru jsou co 20 cm napájeny kondenzátory, spodní část trupu na kterou raptor dosedá je olaminována jednou vrstvou tenké tkaniny. Kdo jej viděl létat byl překvapen letovými vlastnostmi. Díky jeho velikosti je sice hůře čitelný na obloze , ale dokáže toho ve vzduchu hodně.

Mirek

Mirek

4.9.2010 Vystoupení v Pustějově
 

Tentokrát asi nikdo nefotil , protože počasí nebylo nic moc. Ještě hodinu před vystoupením bylo sice zamračeno, ale nepršelo. Těsně před vystoupením ale začalo, krápat a to vydrželo až do našeho odjezdu. Nejvíce si cením kluků, kteří i přes tu nepřízeň počasí přijeli. Zklamali mne ale ti , kteří slíbili, že tam budou, byť to měli nejblíže tak ani se neozvali. Správnou partu dělá i to že se na druhého můžeš spolehnout. Myslím že to bylo jedno z prvních veřejných vystoupení kdy byl s námi i Karel Weissbrod ml. Dále vystupovali Rosťa Štefek, Radek Kováčik, Vašek Štihel a já. Pro omladinu zabezpečil zábavu Láďa Jurčíček. Takže ještě jednou děkuji jičíňákům že přijeli, byť měli sami doma oslavy.

 
21.8.2010 Jeti Model Meeting
 

Radek : V sobotu  21.8.2010 jsem se vypravil jako již tradičně na Jeti mítink v Drahotuších.  Krásné počasí slibovalo dobrou účast a zážitky. Na letiště jsem dorazil kolem 9.30, abych mohl udělat nějaké fotky na stojánce ještě před začátkem akce. Parkování a rozmístění na ploše bylo jako vždy v pohodě. Nás z Nového Jičína reprezentoval V. Jurčíček s Transallem, za to mu patří velký dík. Myslím, že podle ohlasů a dotazů modelářů se jeho vystoupení povedlo. Jinak vystupujících modelů bylo celkem dost, některé vystavené  jsem však i přes velkou přízeň počasí ve vzduchu neviděl, škoda nevím co by někteří modeláři chtěli. Zajímavé bylo vystoupení J. Tinky v jeho ulťasu společně s Bristolem Z. Sládka. Pak už následovala jedna ukázka za druhou. Na letišti panoval čilý letecký provoz a při vystoupení dvojice modelářů s kompozitovými mustangy došlo dokonce ke srážce mustanga s blaníkem na navijáku, mustang byl sestřelen – blaník přežil, ale pilot se musel leknout jak sviňa – rána to byla dobrá. Pohodu trochu zkazili pořadatelé s jedním stánkem s občerstvením a pivem – takže řady byly značné. Udělal jsem ještě nějakou fotku letadel na letišti a ku třetí hodině vyrazil spokojeně modelářsky naladěn domů. Stálo to za to. Více snad napoví fotky.

Radek
14.8.2010 Vystoupení v Hradci-Nová Ves
 

Na trasu dlouhou téměř 130 km jsme se vydali ve čtyřech . Láďa , Ondra, Vlastík a já. Nevěděli jsme do čeho jdeme ani kde budeme lítat. Počasí pěkné, vítr do 4m s pěknou turbulencí před stromy. Na letišti cca 200 metrů od nás byl čilý letový provoz od vlekání modelů po seskoky parašutistů. Lidé byli spokojeni a to je důležité.

Vlastik
5.8-8.8.2010 Mordor fest
 

Podle počasí které bylo v celé republice, vyšel  náš sraz ještě dobře. Většina si zalítala poklábosila a to je přece základem takových to setkání. Jenom budeme muset zvážit jestli setkání nezkrátíme na pátek a sobotu. Zdá se mi že je brzy po Kelči , a ne všichni jsou ochotni strávit další 4 dny na letišti , většinou bez ohledu na počasí

   Rosťa
17.7.2010 Vystoupení v Sedlnici
 

Na tomto vystoupení zajezdil i Vašek s autíčkem a perlil Rosťa s malým vrtulníčkem , se kterým to už umí. Na Kelči prolítával zachodovou deskou a bez úrazu. Jinak zase všem zůčastněným díky.

  Rosťa
1.-6.7.2010 Přátelské polítání KELČ
 

Parádní počasí , přes den trochu větřík, ale nic nebránilo tomu abychom lítali v jednom kuse. Přiznám se že ani nevím kolik lidí se celkem zúčastnilo , ale bylo nás tam dost. Více napoví fotky. Škoda několika havárek, ke kterým z mého pohledu nemuselo dojít. Ale vždy je to jen kdyby a po boji každý generálem. Mi se na těchto akcích líbí přátelská atmosféra a předávání zkušeností. Za sebe jsem rád , že jsme se potkali s Martinem (YPSI) , a ještě jednou bych mu chtěl tímto poděkovat za nové pohledy do F3K.

Rosťa a Laďa

Radek

19.6.2010 Vystoupení v Mošnově erbovní slavnosti
 

V sobotu jsme vystupovali v Mošnově. Chtěl bych nejprve poděkovat všem , kteří se vystoupení zúčastnili. Jsem rád, že zimní létání v hale přineslo své ovoce a úspěšně se do tohoto stylu létání zapojili Hasalík,  Lošťák, Mužný st., Kumpa, Štihel, ale i oba Jurčíčci a Kovačík. Na chvilku zaskočil i Jirka Řehák. Vystoupení se líbilo. Příště by to chtělo oživit RC autem a vrtulníkem.

Radek
13.6.2010 Polétání v Mořkově
 

Rosťa a Dušan byli vyzkoušet posekaný Mořkov. Modely se kterými lítali,start se země nepotřebovaly.

Rosťa
12.6.2010 Halenkovice
 

Láďa zaznamenal : V sobotu 12.6.2010 jsem se zúčastnil sletu vícemotorových modelů v Halenkovicích u Otrokovic. Bylo nádherné slunečné, horké a lehce foukající počasí. Zúčastnilo se cca 40 pilotů s daleko více modely. Vícemotoráků sice moc nebylo, ale byly tam nádherné vzorky. Byl tam Kalinin od Tinky s habaděj figurkami pilotů a střelců. Zážitek z lítání tohoto stroje je impozantní. Další byla B 17. Čtyřmotorák. Celý stříbrný (asi alobal),házel vybuchující bomby a paragány (ti nevybuchovali) .Ze začátku lítal spořádaně, dlouhý rozjezd, táhlé stoupání naloženého bombárďáku, táhlé zatáčky, nízké průlety v plné rychlosti i na minimálce. Udělal několik okruhů, shodil bomby a paragány, tim se „odlehčil“ a po mezipřistání ukázal sílu motorů. Předvedl výkruty, přemety, záda a v pohodě zavisel. Nádhera. Zalétatal také 8-mi motorový hydroplán Dornier 214, parádně vyvedený. Start bez podvozku z trávy. Dále byl předveden krásný aerovlek, kdy vlečná něco přes 2 metry s motorem z křoviňáku tahala 5-ti metrový větroň. Nádherný realistický let. Byly tam také elektrovětroně, Alfery se syny předvedli svoje válečné i novodobé stroje, valaši lehce zabojovali o pálenicu, proběhla i soutěž házedel pro děcka. No co Vám budu líčit, když zítra malujem. Špicově prožitá sobota, za rok jedu zase. Vše uvidíte na fotkách.

Láďa
5.6.2010 Stavba Transala v zimě 2009
 

Láďa pro nás nachystal malý seriál stavby transala. Jeho pumovnice i elektroinstalace budí údiv . Už se těším na Kelč , kde zcela jistě Transal bude představen veřejnosti.

Láďa
28.5.2010 Nabídka frézování CNC
  Mailem jsem dostal nabídku frézování tak ji zde dávám :  Obracím se na Vás jako na jednoho z předsedu svazu modelářů.Chtěl bych Vám a Vaším členům nabídnout výrobu dílů na Vaše letadla,lodě,formy atd.Díly vyrábíme na 3D CNC frézce,což zaručí vysokou přesnost dílů.Účtujeme si 200kč na hodinu práce (řežem od 10 do 20metrů řezu za hodinu u běžných materiálů jako je balsa a překližka).
Pokud by Vás nebo některého vašeho člena naše nabídka zaujala,tak nás neváhejte kontaktovat,radí vám uděláme cenovou nabídku,stačí poslat plánky případně o co máte zájem a my třeba konkrétní plánek budeme mít už v databázi. schejbal@dvk.cz
 
23.5.2010 Letíme do Brna
 

CCA se podílelo na organizaci dětského dne v Brně a na statickou ukázku tam vyslalo SAAB 340 . Bylo nám umožněno se svézt tam i zpět. Někteří to využili na návštěvu Brna a ostatní zůstali na dětském dnu. K vidění bylo od hasičů , policistů, letištní techniky přes jízdy na čtyřkolkách až po ukázky modelářů. Trochu si přihřeji naši polívčičku a konstatuji, že naše vystoupení je divácky atraktivnější. K zajímavostem patřila RC buggy, větroň Krajánek vlekaný SU31 a vrtulník TREX700. Na to, kolik bylo modelů vystavených, toho předvedli trochu málo. Asi podle hesla , za málo peněz málo muziky. Mi se líbil let zpět. Konečně to nebylo jenom pořád rovně. Dík patří Petrovi K. který vše organizoval , a taky kapitánu SAABa. Ten výlet stál opravdu za to. Jen mě mrzí , že jsem si nevzal sluneční brýle a něco na hlavu. V Brně bylo jasno , doma pod mrakem.

Radek
3.5.2010 Tip na výlet
  Od Pavla Fardy jsem dostal tip na dobrý výlet. Jedná se o nové malé soukromé letecké muzeum v Olomouci. Zde je odkaz www.letecke-muzeum.cz . Ještě přidám jednu smutnou zprávu. 30. dubna 2010 ve věku nedožitých 68 let nečekaně opustil svou dílnu a vydal se do modelářského nebe jeden ze zakládajících členů LMK Odry Jožka Králík.  
1.5.2010 Vystoupení v Odrách na střelnici
 

V sobotu dne 1.5.2010 jsme byli ( Radek a Ivan) pozváni paní Kumpovou členkou SKP( Sportovní klub Policie ČR ) Nový Jičín na střeleckou soutěž do Oder jako kulturní vložka J. Zúčastněným jsme předvedli na hřišti u střelnice naše modely a dle reakcí a zájmu na místě jsme myslím nezklamali. Díky počasí v dopoledních hodinách jsme opět naplnili rčení, že kuťáci z N.J létají za každého počasí – chcalo jak z konve. Na to doplatil Ivánkův vysílač, který vypověděl službu – doufám, že se neodporoučel do modelářského nebe. Také jsem zaslechl v rozpravě ze střelci, že si nás již okolí pamatuje a to např. ze sportovního plesu. Dotazů k modelům bylo hodně, snad jsme přítomné nezklamali. Přikládám pár fotek. Radek.

Radek
24.-25.4.2010 Zlínské F3K
 

První soutěž F3K na moravě a tak bylo téměř povinností se jí zúčastnit. Pro ty co nevědí , jedná se o RC házedlo pro kruhový hod, rozpětí max. 150 cm váha cca 300g. Oficiálně se létá 8 různých úloh. Podle času a počtu soutěžících, jich najednou lítá většinou 6 a více.Úlohy jsou si hodně podobné. Startuje se a přistává do vymezeného prostoru. V pracovním čase na jedno kolo (většinou 10 min.) najednou startuje 6 a více soutěžících. Soutěž není jen o schopnosti lítat, ale taky o taktice. Např. úloha poslední let , můžete házet kolikrát chcete, ale počítá se poslední let. Pokud ale přistanete mimo vymezený prostor je to 0. Při soutěži je výhodné mít dobrého pomocníka, který sleduje ostatní modely a nasměruje vás do místa kde to právě nosí. Ti nejlepší házejí přes 50m . Prozatím nepatřím k těm nejlepším.

Petr Dvořák
24.3.2010 Gladiator II-E - výrobce Jaroslav Čermák
 

Vloni jsem na mistrovství v Hradci Králové v tombole vyhrál tento krásný model. Chvilku to trvalo, než jsem ho osadil , ale dnes už má za sebou pár letů a tak je čas alespoň něco o něm napsat. Výbava - snažil jsem se o levné, ale kvalitní vybavení.  Serva křidélka SS1816 , výškovka a směrovka TGY-1800A , motor KDA20-26M, regl HK-SS18A , baterka LiPol  1000mA 3S, vrtule 9x5 graupner sklopná. Kromě křidélkových serv a vrtule , vše HC. Váha modelu 485g. Nastavení výchylek a těžiště dle doporučení výrobce. Díky perfektnímu zpracování má model nádherné letové vlastnosti. Není to žádný coural, je dost svižný, rozhodně bych ho nedoporučil začínajícím pilotům. Zvládne plnou akrobacii a při potažení a plném plynu zmizí kolmo nahoru během 5 s. Tou rychlostí a ovladatelností mě Gladiátor asi chytne u srdce.

Mirek

Mirek

7.3.2010 Turnigy Ultra-Mini DigiCAM
  Na HC se objevily krásné malé kamery. Na internetu jsou docela dost vychvalované a tak jsem jednu koupil . Cena lidová 20 $ plus poštovné. Co mě příjemně překvapilo je dost příslušenství , 2GB microSD no a hlavně kvalita videa. Jako ukázku jsem tady dal něco málo z natáčení z auta. Je to pouze střiženo bez úpravy. Něco málo jsem točil i v hale , ale přiznám se že tam to nevypadalo tak dobře . Natáčel jsem to z boku modelu a bylo to rozmazané.   Mirek
28.2.2010 Třebíčská halovka
  Bylo by zbabělé odlítat tolik hodin v hale a nevyrazit alespoň na jednu nejbližší halovou soutěž, byť vzdálenou 210 km. Vyrazili jsme ve složení Mirek, Radek, Petr a druhý Petr co by pozorovatel. Konečné výsledky myslím neodrážejí to jak jsme ve skutečnosti lítali, ale nevymlouvejme se na bodovače. Musíme se snažit více. Zkušenost to byla dobrá a Petr si navíc vyzkoušel Air Race. Po cestě domů jsme spřádali plány jak uspořádat malou klubovou soutěž a na konci roku bychom mohli zkusit první F3P na severní moravě. výsledovka

Radek

20.2.2010 Vystoupení na plese v Jeseníku nad Odrou
  Úplně netradiční bylo vystoupení na plese v kulturním domě v Jeseníku nad Odrou. Vyrazili jsme společně s Rosťou Štefkem. Ani jeden jsme nevěděli do čeho jdeme, ale kulturák byl dost velký a tak se lítalo dobře. S ohledem na bezpečnost jsme se nepouštěli do rizika a zalítali oba klasiku. Podle ohlasu přítomných soudím, že se vystoupení líbilo a bylo to netradiční zpestření sportovního plesu. Zkusím sehnat foto.     
17.2.2010 Vystoupení na zimním stadionu
  Po delší době jsme byli požádání o vystoupení na hokejovém zápase s Hodonínem. Zápas bohužel našim nevyšel jak by si přáli, ale my jsme za naše vystoupení byli pochváleni. Moje předpovědi se začínají naplňovat. Je nás čím dál tím více, kteří jsou na takových to vystoupeních schopni zalétat. Tentokráte nás bylo ve vzduchu celkem 7. Fotky dodá Ivan.    Ivan   
6.2.2010 Jak postavit halový model
  Většina z nás umí postavit halový model. Snažil jsem se popsat , jak to dělám já, včetně obrázků. Pokud budete mít jiné zkušenosti dejte vědět , zkusíme je zveřejnit.      PDF 15MB
31.1.2010 Polítání v hale
  Radek dneska nafotil něco málo v hale. Kromě záletu několika nových strojů jsme mohli obdivovat stíhačku která byla přinesena na ukázku, a taky jsme konečně předali posledního Oscara Ondrovi za vrcholovou pilotáž.      Radek
27.1.2010 Úpravy na webu
  Těch úprav je trochu více tak jsem přistoupil k tomuto popisu. Petr prozatím nechal PDF soubor hala kde se nachází pouze lítání v hale. Doporučuji sledovat raději kalendář ve kterém budou zaneseny všechny akce včetně schůzí, vystoupení, atd. Kliknutím na danou akci se dozvíte podrobnosti, viz hala 30.1 .Pro vstup do editace kalendáře slouží tlačítko edit vedle kalendáře. Tam se však dostanete pouze pokud znáte jméno a heslo. Tyto údaje sdělím na požádání. Trochu jsem upravil sekci fotografie a video které je souhrnem za loňský rok a je to v jedné nabídce.     
23.1.2010 Mistrovství republiky v halovém létání
  Velmi horká novinka , prozatím  nikde nezveřejněna. Martin Hauk se stal mistrem republiky v kategorii F3P. Jsem rád, že byla narušena hegemonie Prahy a Středních Čech a o to více je vítězství cennější , že Martin létá se strojem vlastní konstrukce.V kategorii AirRace byl Martin třetí, ale to se dalo čekat . Lítal totiž na dvojčlánek a výkonově se to nedá srovnat s trojčlánky. Bližší podrobnosti seženu z webu. Takže vy co jste ho neviděli u nás v hale koukněte na poslední zprávičku z roku 2009. Martine blahopřejeme !     
22.1.2010 Halovka do AFPD
  Stáhl jsem pro Vás relativně podobnou halovku do AeroFly de Luxe jako je můj Mercury. Jedná se o model Kosmos , konstruktér Nicolas Pietu ( stejný jako Mercury  ) prodává jej  www.topmodel.fr . Model je třeba rozbalit do adresáře c:\Program Files\ipacs\AeroFly Professional Deluxe\aircraft . Přeji pěkné polítání .       stahuj zde
17.1.2010 Pěkné polítání
  Na výroční schůzi padl dotaz co dělá Juraj Tinka. Zpráva zní - lítá . Pokud jste zvědaví s čím koukněte     
11.1.2010 Výroční členská schůze
  Zápis ze schůze je ve složce Dokumenty - bývalá složka Stanovy a směrnice. Radek určitě dodá fotky . Pro ty co nebyli , přečtěte si stanovené členské příspěvky na rok 2010 . Vyhlašování leteckých Oscarů překvapilo většinu přítomných a teď se málem vedle "Oscarů" nesmíme  posadit      Radek
8.1.2010 Výroční členská schůze
  Rok s rokem se sešel a je čas vyhodnotit naši činnost za rok 2009 . Členové LMK NJ si toto bilancování udělají dne 8.1.2009 v 17.00 hod. Bližší informace na odkazu vpravo. Svou účast či neúčast prosím potvrďte Radkovi Kováčikovi. Mailem šly informace kolik kdo má zaplatit za létání v hale. Pokud jste byli v hale a nemáte tuto informaci ozvěte se Petrovi Kotulánovi přepošle mail a peníze vybere nejpozději na schůzi. Zájemci o členství v klubu přijďte taky , ale dejte vědět předem. Pozvánka
PF 2010

Přeji Všem návštěvníkům těchto stránek hodně štěstí, zdraví a osobní spokojenosti. Modelářům pak hbité prsty na vysílačích, co nejméně poruch , ať už v elektronice nebo na modelech, a hlavně stejný počet úspěšných přistání jako startů. Pro informaci dodávám že výroční schůze se uskuteční v pátek 8.1.2010 . Bližší informace budou upřesněny v následujících dnech , včetně výše ročních členských příspěvků. Ukončili jsme halovou sezónu 2009 takže bude potřeba vyúčtovat létání v hale. Platby jednotlivých modelářů budou taktéž zveřejněny ještě před výroční schůzí.

     

  

30.12.2009 Vystoupení na basketu

Naše poslední vystoupení bylo o přestávce basketbalového utkání NJ proti USK. Měli jsme být pro diváky jako zpestření přestávky, ve kterých většinou vystupují Cheerleaders ( česky řečeno roztleskávačky ). Byť divácká veřejnost je orientována na úplně jíný druh sportu, sklidili jsme potlesk .

       Radek